Колкото и странно да звучи може да се отслабне чрез въглехидрати, стига да се изберат подходящите. В следващите редове ще ви представя част от тях, с които можете да поддържате идеална форма.

Ечемик – той е изключително полезен за здравето, в него се съдържат разтворими фибри и подтиска апетита. Ечемикът действа като натрупващ агент, който помага на тялото да избута ненужните вещества през храносмилателния тракт.

Жълъдова тиква – oсвен че осигурява една трета от фибрите за деня, една чаша от този натурално сладък зеленчук, съдържа 30% от дневната доза витамин С.

Бобови култури – те са вълшебни храни за справяне с коремните мазнини и трябва да присъстват често в менюто.

Пълнозърнест хляб – ако искате да изваете плосък корем, заменете белия хляб с пълнозърнест, той увеличава усещането за ситост, но имайте предвид, че не трябва да се прекалява с него.

Овесени ядки – в порция от половин чаша се съдържат 10 грама протеини, те осигуряват стабилна и полезна за коремните мускули енергия, освен това понижават риска от сърдечни заболявания.

Киноа – източник е на фибри, витамин B и съдържа полезни за сърцето ненаситени мазнини.

Банани – Те са богати на глюкоза, която носи бърза енергия, а високото им съдържание на калий възпрепятства появата на мускулни схващания по време на тренировка. Повишават броя на бактериите в стомаха, които се борят с подуването. В един банан се съдържат около 36 грама полезни въглехидрати.

Сладки картофи -те са царете на бавните въглехидрати, което означава, че се смилат бавно от организма, карайки ни да се чувстваме по-заситени и енергични за по-дълъг период от време. Сладките картофи съдържат фибри, витамини като А, C, B6 и антиоксиданти, помагащи при изгарянето на мазнини.

Както виждате и въглехидратите могат да бъдат полезни, когато искаме да отслабнем и не трябва да бъдат изключвани от менюто.

Източник: bestlifeonline.com